top of page
Projectes: Què fem, i què hem fet?
projectes de divulgació ambiental, projectes de recuperació i millora de l'habitat, projectes de educació ambiental, projectes de investigació, projectes de desenvolupament turístic sostenible.... a Bufalvent creem, gestionem i executem tot tipus projectes relacionats amb el medi natural per conte propi o com encàrrec per altres entitats
Bones pràctiques ambientals per la navegació i contingut ambiental complementari per les activitats nàutiques
Cartografies submarines, estudi d'impactes ambientals, estudi de usos i ocupació de l'espai.
... coming soon ....
Programa VCI
Control integrat de Vespa asiàtica per reduir el risc per les persones.
El Programa de control Integrat de Velutina (Vespa asiàtica), és un projecte conjunt amb els apicultors de "La Granja d'Abelles" i l'empresa de control de plagues Salut Amniental que té com a objectiu reduir el risc per les persones provocat per Vespa velutina, controlant-ne l'assentement i leel desenvolupament de les colònies.
Bufalvent monitoritza que no hi hagi una afectació a la biodiversitat autòctona
Seguiments de fauna i flora en hotspots de biodiversitat, utilitzant i interrelacionats diferents enfocs metodologics per posar obtenir un visió holística del ecosistema.
Seguiments de vegetació, de pol·linitzadors, de papallones, de micromamífers, d'ocells, de rat penats, d'ecosistemes.... tots relacionats per obtenir un resultat global.
Eines d'Ecoguiatge per Ecoguies Subaquàtics
Projecte de l'Associació de Centres de Busseig de la Costa Brava.
Materials i continguts realitzats per encàrrec, per dotar de recursos els Ecoguies Subaquàtics en les seves explicacions per realitzar activitats de descoberta submarina d'una forma sostenible i respectuosa amb l'ambient.
Video en diferents idiomes, Guia il·lustrada, tauletes submarines d'identificació d'espècies i hàbitats, làmines per realitzar ecobrifings i contingut de xerrades
En varis llocs del món, i en especial a europa s'executen seguiments estandaritzats de tot tipus de ambients, grups taxonòmics.
SEPOC.cat és una traducció i una adaptació al nostre entorn de la metodologia per fer seguiments estandaritzats de pol·linitzadors descrita per els POMS Pollinators Monitoring Scheme que sútilitza a diferents llocs d'Europa.
Un projecte de bones pràctiques ambientals en el món del submarinisme amb l'objectiu de fomentar la participació de la ciutadanía en projectes de seguiment i conservació del medi marí.
Nature Sensing
mesurant i conenctant la natura
Monitoritzem, mesurem i connectem la natura, amb sensors electrònics.
Aquest projecte segueix viu, en format complementari a molts dels nostres projectes a més està vinculat com a projecte de recerca a la Universitat Autònoma de Barcelona.
www.visionatura.com
itineraris 360º "google street view" del medi natural
Recorreguts virtuals panoràmics 360º per espais naturals singulars. Mira aquest exemple per veure-ho més clar.
Arribem a qualsevol lloc: prats, boscs, crestes, cims, sota l'aigua, dins de coves o les parets més dretes!
Podem crear les teves pròpies rutes. Si hi estàs interessat no dubtis a contactar amb nosaltres.
Projecte pedagògic i material didàctic entorn de les basses i el punts d'aigua .
Amb col.laboracióa amb www.1000punts.cat
PUNTS D'AIGUA
Emoció Natura
activitats educatives sensacionals
Activitats educatives a mida que apropen la naturalesa d'una forma impactant.
Activitas a mida, activitats constructives, activitats crítiques, activitats amb crítèri.
ACORDAMBIENTAL.ORG
Certificacions ambientals mitjançant un compromis voluntàri de bones pràctiques ambientals.
d'aquest projecte, esdevé uns anys després, l'actual projecte Bluediving.org
PROJECTE CETACIS
Seguiment dels cetacis del Rec Submarí de Begur. Des de les Illes Medes fins a les Formigues la zona pòxima al Rec de Begur es un entorn especial per dofins, caps d'olla i rorquals comú.
Mitjançant ciència ciutadana s'han fet prospeccions de cetàcis d'aquest entorn.
PROJECTE SÍPIA
Amb l'objectiu de afavorir les poblacions de sípies i de fer participar els pescadors de projectes de conservació marina, BUFALVENT va arrencar aquest projecte el 2008 a la zona de l'Estartit a la Badia de Pals, Estartit i al 2012 a la badia de Palamós, utilitzant ciència ciutadana.
Aquest projecte neix d'experiències prèvies que existien a la Bretanya Francesa.
Després altres entitats han creproduit el projecte, per afavorir les poblacions d'interès pesquer de sípies en el mateix indret i en d'altres punts del territòri.
Actualment Bufalvent no executa aquest projecte degut a que l'instal·lació de sepieres és una pràctica habitual en diferents confradies de Catalunya.
PROJECTE ARDEIDA
Degut a un episodi de mortaldat dels arbres de nidificació d'una important colònia d'Ardèides, aquest projecte de recerca va mirar la viabilitat de recuperar aquest habitat mitjançant ciència ciutadana.
Malgrat no totes les aproximacions per la recuperació de l'habitat, varen tenir el mateix èxit, la recuperació d'espècies d'arbres i arbusts autòctons ha afavorit l'habitat de nidificació d'aquesta colònia.
PROJECTE GORGÒNIA
Aquest projecte neix de la fusió de la conservació, el voluntariat ambiental i una millora de la tècnica de replantació de coralls i gorgònies, descrita en estudis científics, feta exprés per aquest projecte. El Projecte Gorgònia, en un inici, va fer accions de conservació, millora i recuperació de l'habitat a les Illes Medes, mitjançant la replantació de Gorgònies per part de submarinistes voluntaris, centres d'immersió locals i membres de Bufalvent. Aques projecte va ser finançat per part de l'Area Marina de les Illes Medes durant dos anys.
Actualment Bufalvent utilitza la tècnica desenvolupada en aquest projecte per fer accions puntuals. Diferents entitats i organismes, posteriormnt, han reproduit accions de repalntació de gorgonies i coralls en pro de la conservació juntant conservació, volunatriat ambiental, i tècniques cientifiques.
bottom of page